divendres, 3 de març de 2017

RECEPTA DE LA TRUITA
Una de les coses que els infants no varen dir al començament d'aquest centre d'interès de Carnestoltes, amb l'activitat de la teranyina, va ser que pel dijous llarder és típic la truita de patates.
Així doncs, explicam als infants aquesta tradició, i que anam a fer una activitat a partir dels ingredients d'aquest menjar.
Primer de tot, els infants es col.loquen a les taules en equips, per a realitzar una activitat a través d'una dinàmica del treball cooperatiu: "llapis en mig", però nosaltres farem una adaptació i li direm"fotos en mig". 
L'activitat consisteix en: primer, posam en mig de cada taula, de cada equip, un full a on apareixen diferents aliments, i ells/es, en equip, han de triar quins ingredients pensen que són els necessaris per fer una truita de patates. La veritat és que va haver tot tipus de respostes, no ho tenien molt clar, li posaven suc, freses,...:Segon, després de veure aquestes respostes, posam als infants un video, a la pissarra digital, de com es fa una truita de patates, i hauran d'estar molt atents per l'activitat que faran després. Tercer, una vegada hem vist el video, els infants tenen més clar els ingredients que du una truita de patates, i els donam el mateix full del principi, però a cada infant. Ara cada nin/a retalla els ingredients "correctes" i els aferra a una altra fitxa; a continuació escriuran el nom dels aliments, i s'hauran d'ajudar els uns als altres.


Aquí teniu una de les feinetes acabades:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada