dijous, 18 de maig de 2017

EXPERIMENT 18: "COLORS MÀGICS"
EXPERIMENT DE N'AMALIA

Divendres 12, na Laura, la mamà de n'Amalia, va venir a passar una estoneta amb nosaltres i a ensenyar-nos com podem pintar sense pintura. Na Laura va dir que havia anat a comprar pintura i que li havien donat: una bossa d'espinacs, una col lombarda, espècies diferents, cafè,... Jo li deia als infants: però, com pot ser?, penseu que amb tot això podem pintar?, els infants ho tenien molt clar: nooooo!!!. Anam a averiguar-lo.

Primer de tot mostram els ingredients o UTENSILIS que necessitarem: aliments diversos per extreure segons el color, cola, aigua calenta, sal, cartolina negra, morter.

Començam a repartir les cartolines i a mostrar el material:

Després els infants comencen a fer dibuixos sobre les cartolines i li posen sal a damunt:A continuació deixam apartats els dibuixos una estona perquè s'eixuguin, i començam a extreure els colors dels aliments. Les fulles d'espinacs o col lombarda les hauran d'aplastar amb el morter i l'aigua, els colors que s'extreuen del cafè, del pimentó i de la cúrcuma bastarà mesclar-los amb l'aigua.

Després colarem el líquid que ha sortit de les mescles fetes, i amb el resultat pintarem per damunt del dibuix una vegada que els hem eliminat la sal:

Quan ja havien acabat de pintar el dibuix, na Laura ha fet màgia, als colors lilas li ha posat unes gotes de llimona i s'ha convertit en rosa. També ha tret unes pastilles de bicarbonat i les han ficat als colors i han vist que sortien moltes bimbolles:

I aquí podeu veure alguns resultats finals:

MOLTES GRÀCIES LAURA!!!!
 UN EXPERIMENT MOLT INTERESSANT I DIVERTIT!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada