dissabte, 6 de maig de 2017

CONTE "EL PIRATA SALINER"

Una altra activitat que farem per continuar treballant la història del pirates i corsaris a l'illa d'Eivissa és contar el conte del Pirata Saliner, i a continuació fer unes activitats per equips cooperatius.

Els infants es col.loquen a les taules en equips, per a realitzar, a continuació del conte, les activitats a través d'una dinàmica del treball cooperatiu que es diu "llapis en mig", però nosaltres farem una adaptació i li direm"fotos en mig". 

Primer de tot, contaré el conte amb l'ajuda d'algunes imatges que aniré penjant en ordre a la pissarra:

A continuació els mostro alguns dels tresors que venien a cercar els pirates a la nostra illa, alguns surten al conte i els recordam, d'altres no. A la capsa hi ha sal, oli, i dues imatges, una d'un podenc eivissenc, i una altra de gent treballant que simbolitza als esclaus.Després de mostrar els tresors repartim les feinetes.

L'activitat consisteix en: primer, posam en mig de cada taula, de cada equip, un full a on apareixen diferents imatges, i ells/es, en equip, han de triar quines corresponen als tresors que venien els pirates a cercar a Eivissa, i posar un gomet a damunt. La veritat és que hi va haver tot tipus de respostes, i encara que els havien vist a la capsa alguns equips es varen equivocar.
Segon, al dia següent, a una altra sessió, i després de recordar els tresors, cada infant de cada equip farà dues feines individuals, una molt pareguda a la que varen fer en equip, a on han de pintar i escriure les paraules dels tresors que cercaven els pirates i dels que ja hem parlat, i, a l'altra, els han de dibuixar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada