diumenge, 20 de desembre de 2015

L'ASSEMBLEA


La rutina de l’assemblea és un moment molt important dins la jornada escolar.
És un moment que ens trobam en un espai col·lectiu, on realitzam diferents activitats que estimulen i enriqueixen la motivació dels infants per l’aprenentatge, a on aconseguim fomentar la construcció d'una imatge positiva i l’adquisició d’autonomia de cada infant.

L'assemblea l'hem construit a poc a poc, i està formada per diferents activitats: pasar llista, feim el calendari(quin dia de la semana és?, quin número del mes?), quin temps fa(estadística del temps, a partir del segon trimestre), miram l'horari per saber què farem al llarg del dia i anticipar-nos als aconteixements, cantam diferents cançons, escrivim el dia de la setmana a la pissarra,......

Primer de tot i per donar-nos el bon dia, ens saludam cantant la cançó del BON DIA

 
A continuació REPARTIM ELS DIFERENTS ENCARREGATS: cada un té una funció que ens serveixen per estructurar i planificar les rutines de cada dia. Sorgeixen de les mateixes necessitats dels infants i es van afegint segons les necessitats que sorgeixen a cada moment. Els encarregats s'enregistren a una graella perquè tots els infants passin per tot. Les responsabilitats són les següents:

- REPARTIR EL MATERIAL: dos infants serán els encarregats de repartir el material que es necessita per les diferents activitats que es faràn al llarg del dia. - MASSATGES: dos infants faràn els massatges per tal de que tots puguin relaxar-se després de venir del pati.  
- PASSAR LLISTA: un infant serà l'encarregat de passar llista, en aquest moment
 prenem consciència de que hi ha nens a l'escola i altres que han quedat a casa. Comptam quants sóm a l'escola i quants a casa i posam el número.- CALENDARI I TEMPS: un infant és l'encarregat de mirar quin dia de la setmana i del mes és, i també d'observar el temps que fa. Abans de realitzar aquestes dues activitats cantam primer la cançó del dies de la setmana i després la cançó del temps .  
 
 
 
 - HORARI: un infant posarà les imatges en ordre de les diferents activitats que es realitzaran al llarg del dia, per anticipar les rutines de la jornada escolar, què farem avui?.
I després escriurà el dia de la setmana a la pissarra, i a la vegada ja estam treballant els sons de les lletres, i anam descobrint a poc a poc que aquestes lletres també surten als nostres noms.


L'espai de l'assemblea no només s'utilitza a primera hora del matí per fer les primeres rutines, en ell també treballam els projectes, els contes, diferents activitats. A l'assemblea tenim el temps de CONVERSA.  És un moment on  tots parlen i tots escolten, sempre intentant que hagi un torn de paraula, una escolta dels companys,..., dins les seves possibilitats. També tractam d’apropar-nos uns als altres, coneixent les seves experiències, idees, vivències i pensaments que ens volen contar, que volen compartir amb nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada